Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Julkiset kalasatamat ja purkupaikat (art. 43)


Purettujen tuotteiden laadun, valvonnan ja jäljitettävyyden parantamiseksi, energiatehokkuuden lisäämiseksi, ympäristönsuojelun edistämiseksi sekä turvallisuuden ja työolojen parantamiseksi Meri- ja Kalatalousrahaston tukea voidaan myöntää olemassa olevien kalasatamien ja purkupaikkojen parantamiseen sekä kalastussuojien rakentamiseen tai nykyaikaistamiseen. Tiloihin sijoitettavia jalostusinvestointeja ei lähtökohtaisesti tueta. Tukea ei myöskään myönnetä uusien kalasatamien tai purkupaikkojen rakentamiseen


Tukipäätöksiä annetaan ainoastaan määräaikaisen haun puitteissa, ja tuen suuruus on enintään 80 % kokonaiskustannuksista. Poikkeuksena ovat hankkeet joissa tuki on enintään 200 000 euroa ja enintään 60 % kokonaiskustannuksista — nämä kuuluvat jatkuvan haun piiriin. Yksityisiin kalasatamiin ja purkupaikkoihin tukea voidaan myöntää artikla 42:n nojalla.

Vuonna 2017 määräaikainen hakumenettely alkoi 19.5.2017 ja hakemusten tulee olla perillä 20.10.2017 mennessä. Lue MMM:n päätös kokonaisuudessaan täältä.