Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteriin voivat kaikki kalatalouden toimijat lisätä oman tapahtumansa. Jotta tapahtuma näkyy merijakalatalous.fi -sivustolla, tulee tapahtuman luomisen yhteydessä valita teemaksi “meri- ja kalatalous“.

Lisää tapahtuma ja tutustu laajemmin tapahtumiin avaamalla koko kalenterinäkymä. Linkin kautta näet myös maaseutuverkoston tapahtumat!

Rekisteröityminen ja sen jälkeen oman tapahtuman lisääminen tapahtuu koko kalenterinäkymän ylälaidassa. Kalenteriin lisätyt, itselle tarpeelliset aineistot kannattaa aina ladata ja arkistoida omalle koneelle.

Mitä on kaupallinen kalastus?

Kaupallisena kalastuksena pidetään kalastusta saaliin myyntitarkoituksella. Suomen kalastuslain sekä EU:n yhteisen kalastuspolitiikan säädösten mukaisesti muut kuin kaupalliset kalastajat eivät saa myydä saalistaan lukuun ottamatta sisävesillä satunnaisesti suoraan kuluttajalle myytävää vähäistä kala- tai rapuerää.

Kalankasvatus – globaalisti kasvava ala

Kalankasvatus on yksi merkittävimpiä ravinnontuotantomenetelmiä nyt, ja etenkin tulevaisuudessa. Suomessa edellytykset korkealaatuisen kalan kasvatukseen ovat huippuluokkaa. Yleisimpiä Suomessa kasvatettuja lajeja ovat kirjolohi ja siika. Tällä hetkellä taloudellisesti merkittävin kasvatusmuoto on merellä tapahtuva verkkoallaskasvatus.

Mikä on Meri- ja kalatalousverkosto?

Meri- ja kalatalousverkosto on avoin yhteistyöverkosto, jonka tärkeimpänä tavoitteena on edistää meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman toteutumista. Kuka tahansa voi kuulua verkostoon, eikä sillä ole varsinaisia jäseniä. Verkosto muun muassa tiedottaa, järjestää koulutuksia ja yhdistää kalatalousalan toimijoita.