Haluatko ammattikalastajaksi?

Haluatko ammattikalastajaksi?

Oletko kiinnostunut ammattikalastuksen aloittamisesta? Tältä sivulta löydät tietoa kaupalliseen kalastamiseen liittyvistä vaatimuksista ja velvoitteista sekä tukimahdollisuuksista.

Tietoa kaupallisen kalastuksen aloittamisesta ja siihen liittyvistä velvoitteista 

Kaupallisen kalastuksen aloittaminen vaatii kaupalliseksi kalastajaksi rekisteröitymistä sekä joitakin muita viranomaisille tehtäviä ilmoituksia.  

ELY-keskuksen sivuilta löydät tietoa kaupallisen kalastuksen aloittamisesta sekä siihen liittyvistä vaatimuksista ja velvoitteista.  

Voit olla yhteydessä myös oman alueesi kalaleader-ryhmään.  

Tutustu myös Suomen ammattikalastaliitto SAKL ry:n sekä Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry:n  SSAK:n sivuihin.   

Kaupallisen kalastuksen tuet

Elinkeinokalatalouden investointeja (kaupallinen kalastus, vesiviljely, kalanjalostus ja kalakauppa) ja kehittämishankkeita rahoitetaan Euroopan  meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahastosta (EMKVR). Rahoitusta ohjaa Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston Suomen ohjelma, joka kattaa ohjelmakauden 2021–2027. Rahoitusta haetaan ELY-keskuksilta sähköisesti Hyrrä-verkkopalvelussa.  

Lisätietoa tuettavista toimista ja tuen hakemisesta löydät täältä.

Kalatalouteen voi saada tukea myös ELY-keskusten muista rahoituslähteistä, esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen tai koulutukseen. Aloittava yrittäjä voi saada TE-toimistosta starttirahaa.