Innovaatiopäivät
Innovaatiopäivät järjestettiin jälleen kaksipäiväisenä tapahtumana 29.-30.10.2025 Helsingissä. Tältä sivulta löydät tapahtumassa pidetyt esitykset.

Innovaatiopäivät 2025
Innovaatiopäivät järjestettiin 29.-30.10.2025 Helsingissä.
Keskiviikko 29.10.
Kalatalouden ympäristöohjelma Kymppi
Tieto käyttöön – yritysten kokemuksia ja oivalluksia
- Mikko Jaukkuri, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Voimalohi Oy
- Sihveri Ervasti, virtavesienhoidon asiantuntija, Metsähallitus Metsätalous Oy
- Saara Suurla, CEO, SpringDNA
Miten Blue Products 3.0 vastaa yritysten tutkimustarpeisiin
- Fermentoinnin mahdollisuudet kalaraaka-aineen käsittelyssä
Anna-Liisa Välimaa, erikoistutkija, Luonnonvarakeskus
- Älykäs sensoriteknologia kalan laadun tarkkailussa
Oskar Laaksonen, dosentti, Turun yliopisto
- Kolmipiikki – Itämeren hyödyntämätön rasva- ja proteiiniraaka-aine
Heikki Aisala, tutkija, Teknologian tutkimuskeskus VTT
- Resepteistä palautteeseen: näin kehitetään toimivia kalatuotteita ammattikeittiöihin
Nora Logrén, väitöskirjatutkija, Turun yliopisto
Kalastuksen kehittämisohjelma KAKE
- Kalastuksen kehittämisohjelma kalastajien näkökulmasta
Mikko Malin, toimitusjohtaja, SAKL
- Populaatiomallinnuksella apua kuhan kalastuksen säätelyyn
Anssi Vainikka, professori, UEF
- Kohti vihreää siirtymää kalastuksen toimialalla
Jussi Aaltonen, tutkimuspäällikkö, TAY
Vesiviljelyn kehittämisohjelma VEKE
Vesiviljelyn tilannekuva kehitystyön näkökulmasta
Jouni Vielma, johtava tutkija, Luonnonvarakeksus
Kommenttipuheenvuorot
Torstai 30.10.
Fisionäärit: Aivan toisenlainen kalajuttu
Seafood Innovations 2024 -kilpailun voittanut kampanja
Aivan toisenlainen kalajuttu Tiktokissa – miten toteutetaan onnistunut vaikuttajayhteistyö
Fami Cao, sosiaalisen median vaikuttaja Famzzi
Ruokaviennin yritysvetoinen kasvustrategia
Jukka Vainionpää, ruokaviennin kasvujohtaja, Ruokatieto ry
Case: Kalaneuvoksen Kirjolohipekonin maailmanvalloitus
Juho Järvinen, tuote- ja markkinointijohtaja, Kalaneuvos Oy
Hankkeet ja ohjelmat kalayrityksen liiketoiminnan ja kasvun edistäjinä
Jaana Isohätälä, toimitusjohtaja, Hätälä Oy
Asiakasymmärrys ja asiakaslähtöisyys arjen työssä
Marjo Rantanen, tunnelmamuotoilun ja -johtamisen pioneeri, lisenssivalmentaja ja tietokirjailija
Ruokailmiöt 2025
Janina Merenheimo, Grocery Trade Insight Lead, Kesko
Luovuus ja rohkeus kaupankäynnissä – kuinka kala erottuu kaupassa? Miten kala-ala voi edistää myyntiä?
Antti Reinikainen, koulutusasiantuntija, Kespro
Kalan markkinoinnin ja laadun kehittämisohjelma – mitä jatkossa?
Katriina Partanen, toiminnanjohtaja, Pro Kala ry
Kala elintarviketeollisuudessa
Hanna Pere, tuoteryhmäpäällikkö, Apetit
Kala mediassa: mikä kiinnostaa? Ruokatoimittajan näkökulma
Petra Tuominen, ruokatoimittaja, MTV
Kalavoima ruokakulttuurissa – Syötävän Hyvää reality show
Granger Simmons, projektipäällikkö, Ukipolis Oy
Edellisten innovaatiopäivien esitykset löydät täältä: