WEBBINARIUM: Öka utbudet av inhemsk fisk i storkök – del 2
Vad? I webbinarieserien Öka utbudet av inhemsk fisk i storkök (Lisää kotimaista
kalaa ammattikeittiöiden tarjontaan) ordnas ett svenskspråkigt webbinarium i oktober.
Serien startade våren 2024 och syftet är att öka kunskapen om inhemsk fisk och
fiskprodukter som är lämpliga för storkök, samt att ta fram inhemska fiskrecept för
användning i dessa kök.
När?
Onsdagen den 30 oktober kl. 13.30–15.30
För vem?
Webbinariet riktas till företag inom fiskesektorn och storkök.
ANMÄL DIG FÖR ATT FÅ WEBBINARIELÄNKEN TILL DIN E-POST
Preliminärt program (ungefärliga tider)
Hur ökar vi användningen av inhemsk fisk i storköken?
Moderator: Marina Nyqvist, Österbottens Fiskarförbund
Välkomstord (13.30)
Visioner för fisken (13.35-14.00)
- Finlands program för främjande av inhemsk fisk – Auli Väänänen, jord- och skogsbruksministeriet
- Fisken i de nya näringsrekommendationerna – Susanna Strandback, Folkhälsans förbund
Runt samma bord – receptutveckling i samarbete (14.00-14.15)
- Små fiskar övertar storkök – Sandra Mellberg, Marthaförbundet, Harriet Strandvik, Mathantverkare på Åland
Hur används inhemsk fisk i skolkök idag? Fördelar och utmaningar (14.15-14.40)
- Elevernas favorit – hur Petalax högstadium jobbar med lokala råvaror och fisk, husmor Ann-Helene Ståhl, Malax kommun
- En Östersjövänlig diet – Sofia Graeffe & Eva Mollgren, Mikaelskolan
- Representant för storkök (talare, organisation och rubrik bekräftas senare)
Företag presenterar produkter för storkök (14.40-15.00)
- Lagerblad Foods Oy
- Maivakka Oy
- Fler företag bekräftas senare
Diskussion: Hur kopplar vi storkökens behov till produktutveckling? (15.00-15.30)
Hur kopplar vi samman storkökens behov och företagarnas produktutveckling? Behövs bättre samarbete för att nå målen i Finlands program för främjande av inhemsk fisk?