EMKR-toimenpiteiden jatkuva hakumenettely päättyy 31.12.2021

Euroopan meri- ja kalatalousrahaston toimenpiteet siirretään jatkuvasta hakumenettelystä määräaikaiseen hakuun 1.1.2022 alkaen. Muutos koskee kaikkia rahaston toimenpiteitä paikallista kehittämistä lukuun ottamatta.

Euroopan meri- ja kalatalousrahaston (EMKR) rahoitusta on voinut hakea toimenpiteestä riippuen joko jatkuvassa tai määräaikaisessa hakumenettelyssä. Jatkuvassa haussa oleviin toimenpiteisiin on voinut hakea rahoitusta milloin vain, kun taas määräaikaisessa haussa oleviin toimenpiteisiin on voinut jättää rahoitushakemuksen ainoastaan määrättyinä ajankohtina.

Ohjelmakauden lähestyessä loppuaan maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt siirtää kaikki EMKR-toimenpiteet määräaikaisen haun piiriin. Poikkeuksena on paikallisen kehittämisen toimenpide, jossa hakumenettelyistä ja niiden ajankohdista päättävät kalatalouden paikalliset toimintaryhmät. Muutos tulee voimaan 1.1.2022, eli jatkuvassa haussa olleisiin toimenpiteisiin voi jättää rahoitushakemuksia 31.12.2021 asti.

Muutoksen tavoitteena on sujuva siirtyminen uudelle Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston (EMKVR) ohjelmakaudelle. EMKR-kausi on päättymässä, ja määräaikaiseen hakumenettelyyn siirrytään lopun rahoituksen tarkoituksenmukaisen käytön varmistamiseksi. Määräaikaisia hakumenettelyjä voidaan avata maa- ja metsätalousministeriön päätöksellä, jos EMKR-rahoitusta on käytettävissä.

Uuden EMKVR-kauden toimenpiteet pyritään avaamaan haettavaksi kevään 2022 aikana. Uuden kauden valmisteluista ja aikataulusta tiedotetaan merijakalatalous-sivuilla.

Maa- ja metsätalousministeriön päätös jatkuvan hakumenettelyn sulkemisesta

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Timo Halonen (02951 62411), etunimi.sukunimi@gov.fi.

Erityisasiantuntija Saana Tarhanen (02951 62036), etunimi.sukunimi@gov.fi

Erityisasiantuntija Heta Ratasvuori (02951 62016), etunimi.sukunimi@gov.fi