Määräaikainen haku kalasatamainvestointeihin ja meripolitiikan toimenpiteisiin aukeaa 17.4.

Maa- ja metsätalousministeriö avaa määräaikaisen hakumenettelyn Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman 2014−2020 meripolitiikan toimenpiteissä ja kalasatamainvestoinneissa. Hakuaika on 17.4.−28.5.2020.

Hakumenettelyssä voidaan myöntää tukea enintään 1,5 miljoonaa euroa kalasatamatoimenpiteisiin ja 265 000 euroa meripolitiikan toimenpiteisiin.

Kalasatamatoimenpiteiden hakumenettelyssä tukea voi hakea julkisten tai muuten kaikille avoimien kalasatamien ja purkupaikkojen parantamiseen sekä kalastussuojien rakentamiseen ja nykyaikaistamiseen. Tukea ei voida myöntää uusien satamien, purkupaikkojen tai huutokauppahallien rakentamiseen.

Meripolitiikan hakumenettely koskee hankkeita, jotka liittyvät meriklusterin kehittämiseen tai innovatiivisiin toimiin Itämeren tilan parantamiseksi.

Hakemukset on jätettävä viimeistään haun päättymispäivänä rahaston Hyrrä-tietojärjestelmään puoleenyöhön mennessä tai kirjallisesti toimintaohjelman hakulomakkeella klo 16.15 mennessä. Hakulomakkeet satamahaun osalta toimitetaan Lapin, Pohjois-Savon tai Varsinais-Suomen ELY-keskukseen ja meripolitiikan osalta Varsinais-Suomen ELY-keskukseen.

 

Lue päätös haun avaamisesta täältä: Määräaikainen hakumenettely kevät 2020 (PDF)

Valintakriteerit ja hakuohjeet