Innovaatiopäivät 2021

Kalatalouden innovaatiopäivät järjestettiin 4.-5.11.2021 Vantaalla Scandic Aviacongressissa. Tapahtumassa pidettyjen esitysten materiaalit löydät alta.

Tapahtuman ohjelma

Videotallanteet torstain esityksistä löydät täältä.

Torstain 4.11. esitykset

Kotimaisen kalan ja kala-alan parempi tulevaisuus. Kotimaisen kalan edistämisohjelma on käynnistynyt. 
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Vesiviljelyn innovaatio-ohjelma

Vesiviljelyn innovaatioverkosto ja spin off -hankkeita
Johtava tutkija Jouni Vielma, Luonnonvarakeskus

Miten mahdollistetaan kestävä tuotannon kasvu merialueilla
Tutkija Markus Kankainen, Luonnonvarakeskus 

Vesiviljelyn kasvun mahdollistaminen sisävesillä
Tutkija Jani Pulkkinen, Luonnonvarakeskus 

Tutkimuksen ja kalastuksen välinen kumppanuus

Sisävesikalastuksen kannattavuus – tuoreita taloudellisia tunnuslukuja
Tutkija Joonas Valve, Luonnonvarakeskus 

Tietoisku uusista EU:n suunnitelmista haitallisten aineiden raja-arvoille ja pitoisuuksien kehitys
Erikoistutkija Panu Rantakokko, THL 

Blue Products -innovaatio-ohjelma

Tiekartta kalan lisäarvoon
Erikoistutkija Jari Setälä, Luonnonvarakeskus

Happosilakat – vaihtoehtoja etikalle
Projektitutkija Nora Logrén, Turun yliopisto, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus

Ympäristöohjelma

Kalojen stressin seuranta kortisolia vedestä mittaamalla – mittausmenetelmien arviointia ja uuden kehittämistä
Tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen, Oulun yliopisto

Kalaston hoito osana vesistökunnostusverkostoa
Tutkija Pinja Kasvio, Suomen ympäristökeskus 

Innovatiivisia menetelmiä rannikon lisääntymisaluekunnostusten tuloksellisuuden seurantaan
Tutkija Lari Veneranta, Luonnonvarakeskus 

Perjantain 5.11. esitykset

Kala yhteisessä ruokapöydässä
Vuorineuvos Reijo Karhinen, Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin puheenjohtaja